Anmeldelse: The Wonderful 101

The Wodnerful 101 er utviklet av spillstudioet Platinum Games og utgitt av Nintendo eksklusivt til Nintendo Wii U. Spillet ble lansert den 23. august i år. Her er min anmeldelse.

In-Game

Platinum Games er et selskap som har utviklet en god del fantastiske actionspill, men som likevel ikke er så kjent for gamere som de burde være. Det er Platinum Games som står bak actionfester som Vanquish, Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance og nå The Wonderful 101, deres første Nintendo-eksklusive spill. I likhet med de andre spillene til Platinum Games byr The Wonderful 101 på intensitet, humor, spinnende crazy gameplay og et absurd historie.

Grunnlinjene for historien er simpel og enkel å få med seg. Du befinner seg i storbyen, den fremtidsmetropoliske Bossom City, som  er den tredje byen i menneskehetens historie som blir angrepet av en farlig romvesenrase kalt GeathJerks, disse har angrepet  jorden flere ganger og er nå på tur til BossomCity for sitt neste verdensomspennende angrep. Ingen våpen er til nytte mot disse romvesenene, heldigvis har jorden et plan B, nemlig superheltgruppa Wonderful 101 som byr på 101 superhelter som skal kjempe mot GeathJerks.

Historien tok rundt 25 timer for meg å spille igjennom, så det er med andre ord en lang historie. Ikke bare det, men mange av de store ledersuperheltene har sine egne personligheter også, noe jeg likte godt. Lederen Red er en veldig seriøs person og helt ny på laget. Vi har deretter Green, en rund franskmann, Blue, en beinhard actionhelt fra los Angeles, Pink, en veldig jålete jente og mange flere. Det blir nok for mye å ramse opp de fleste så jeg stopper her.

In-Game

Selv om det ikke er 100% korrekt vil jeg likevel beskrive The Wonderful 101 som en krysning mellom Bayonetta og Pikmin 3.  The Wonderful 101 tar de strategi elementene fra Pikmin 3 og intensiteten og galskapen fra Bayonetta sammen. Du må bruke superheltene til å slå seg sammen og konstruere forskjellgie våpen og gjenstander. Unite Sword lager et sverd, Unite Hammer lage ren hammer, Unite Whip lager en pisk og slik kan du fortsette å forske ut hva du vil konstruere, men laget ditt må være stort nok.  For å konstruere disse må du tegne disse på gamepaden og her har Platinum Games gjort en dårlig jobb. Det er smått, knøvlete (slik at du lett kommer borti andre knapper og funksjoner) i tillegg er mange av formlene for konstruksjon de samme så da jeg skulle lage en hammer kunne jeg ende opp med et sverd.

Strategi elementene er blant annet man må finne ut hvilket våpen/objekt som dreper romvesenene på den letteste og mest effektive måten. I tillegg trengs det også litt tenking bak hvordan man skal angripe romvesenene, om man skal gå rett på dem eller ikke. Så her gjelder det en smule kjapp strategi.

Når jeg skriver at «laget må være stort nok» for å konstruere et stort våpen betyr det selvfølgelig at du må finne lagkameratene dine. Du starter fra begynnelsen av med et lite lag, deretter møter du de sentrale medlemmene i Wonderful 101 automatisk, men de andre titalls medlemmene må du lete i spillet etter, men det er ikke så vanskelig da The Wonderful 101 foregår i fugleperspektiv og det er ganske oversiktlig,, med unntak av de gangene du må gå igjennom trange korridorer og hus. Jo flere du klarer å skaffe til laget, jo større og kraftigere blir kombinasjonene du konstruerer, så her gjelder det å skaffe så mange medlemmer til laget som mulig.

In-Game

I tillegg er det et eget poengsystem i spillet som teller opp scoren din etter hvert brett du fullfører i tillegg til at det er sekundære objektiver i hvert brett som du kan fullføre om du vil. Dette er to måter Platinum Games ahr prøvd på å øke gjennomspillbarheten på, og det virket ganske bra, faktisk fullførte jeg The Wonderful 101 to ganger, noe som ikke ofte skjer per dags dato.

Grafikken har en helt særegen stil som stiler seg i sjarm til spillets galskap og intensitet. I tillegg er både lydene og musikken veldig bra slik det alltid er i Platinum Games sine spill.

The Wonderful 101 er et knallbra spill for de fleste som liker galskap, intensitet, sprø humor og litt strategi. Anbefales!

Karakter: 8/10

Reklamer

En kommentar om “Anmeldelse: The Wonderful 101

  1. God anmeldelse. Det er dogikke det første Nintendo-eksklusive fra Platinum. Deres første spill, Mad World, var eksklusivt til Wii, mens Infinite Space kom eksklusivt til DS.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s