Mini-anmeldelse: Ratchet and Clank: Into the Nexus

Ratchet & Clank: Into the Nexus er utviklet av Insomniac Games og utgitt av Sony. Spillet er eksklusivt for Playstation 3.

I romskipet.

De siste spillene i den prisbelønnet Ratchet and Clank-serien har alltid vært laber når det kommer til den ekte Ratchet and Clank-følelsen. Det har vært altfor mye spinnvilt og for mye galt i dem når det gjelder gameplay. Dette prøver Insomniac å rydde opp i når det gjelder deres nyeste Ratchet and Clank-spill, nemlig  Into the Nexus. Her har Insomniac som mål å føre Ratchet and Clank tilbake slik de var før. Lykkes dem? Det får du vite i denne anmeldelsen.

I Into the Nexus må Ratchet og Clank bryne seg på nye farlige eventyr. Dem må stoppe ei ond kvinne med å slippe løs romvesener og et digert monster-beist fra en annen dimensjon til deres egen galakse, ellers er jorda og hele galaksen i fare. Ratchet og Clank møter på gamle venner som Captain Quark samtidig som de møter på nye venner som de får hjelp av. Mot slutten vil det også komme noen twists i historien som jeg likte ganske godt, men disse twistene skal jeg selvfølgelig overhode ikke røpe.

Omgivelsene og grafikken er slik som før. Ratchet og Clank må innom flere forskjellige planeter der hver planet har sin egen type omgivelser. En planet byr på mye jungel, en annen byr på mye raffineri, en annen byr på storbylandskap og slik fortsetter det. Det er med andre ord mye variasjon i Into the Nexus, mer enn de forrige spillene, så det er veldig bra. Jeg kjedet meg i alle fall aldri på de rundt fem timene jeg brukte på å fullføre historien. Det var litt for kort, men de timene var heldigvis veldig gode underholdende timer.

På en grønn og jungel-aktig planet.

Into the Nexus består av tre gameplay-deler. Disse er skyting, plattforming og mini-spill. Når det gjelder skytinge er den som vi kjenner fra før. Du sikter og skyter med de forskjellige knalltøffe futuristiske våpnene, kaster granater og skyter bazookaer. Siktingen og skytingen er veldig enkel og kan gjøres av alle og enhver, enten du er god til tredje persons skytespill eller ikke. Skytingen i Into the Nexus føles nærmere de klassiske Ratchet and Clank-spillene enn de nyeste, så det er et veldig godt tegn på forbedring.

Når det kommer til plattforming er den veldig variert. Du kan bruke slingshot-våpenet til å kaste et tau på en flyvende maskin slik at du kan sveive deg som Tarzan til den andre siden. Det er også gravitasjon inni bildet. Ratchet får utdelt et par gravitasjons sko tidlig i spillet som lar han hoppe i scener som byr på gravitasjon enklere fra gravitasjonsplattform til gravitasjonsplattform. Det skapte mye spenning og intensitet når man blir jaget av fiender. Dette skapte også mer variasjon til plattformingen enn det noen sinne har vært i et Ratchet and Clank-spill.

Mini-spillene er selvfølgelig også på plass. De er gode og varierte. Det skuffende er at det er så få av dem at jeg aldri fikk særlig satt meg inn i noen av dem. jeg skulle gjerne hatt mer mini-spill i Into the Nexus. Det var faktisk flere mini-spill i de gamle spillene enn i Into the Nexus, så det var ganske skuffende. Likevel er det ikke noe  som skader spillet direkte, men jeg skulle likevel gjerne hatt flere siden de som var i spillet var ganske gode.

Romvesen-angrep.

Ellers er Ratchet and Clank: Into the Nexus et veldig bra comeback for Ratchet and Clank-serien. Det var kort, hadde noen problemer her og der (enkelte bugs, for få mini-spill), men generelt sett var det et veldig underholdende spill som de fleste vil like enten du er sju år, 44 år, gutt eller jente. Anbefales!

Karakter: 7.5/10

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s