[Forhåndsspilling] Moonrise

Har du lenge ønsket det et Pokemon online-spill, men du har aldri fått det? Da er Moonrise, utviklet av State of Decay-skaper Undead Labs det nærmeste du kommer, i alle fall på PC. Men hvordan er Moonrise i dagens tilstand? Det får du vite i denne teksten.

En rekke Solaris.

 

Undead Labs er nok uten tvil mest kjent for State of Decay-spillene til PC og Xbox, så overraskelsen var stor da utviklerne annonserte Moonrise, et Pokemon-lignende spill til PC. Spillet befinnes seg i early access-stadiet på Steam som betyr at spillet ikke er ferdig, det er fremdeles under utvikling.

I Moonrise, tar du på deg rollen som en oppsynsmann eller oppsynskinne (også kalt Wander), noen som er opplært til å kjempe mot og med verdens mange fargerike skapninger, monstre og uhyrer som er kalt Solari. Med andre ord, mye av det du gjør i Pokemon-spillene. Med tanke på at Moonrise er et online-spill kan du kjempe både sammen og mot andre spillere (Wardens) og deres Solari, i tillegg kan du danne og bli med i grupperinger der dere kan gå sammen for å kjempe mot andre grupper. Minner meg også om guilds i MMORPGer.

I motsetning til Pokemon så vil du ikke fange skapningene i Moonrise, du rekruttere dem i-stedet slik at skapningene kan slåss for deg. Hver av spillets ulike Solari skapninger kommer med egne spesielle angrep og egenskaper, slik at her er det om å gjøre å rekruttere flest mulig Solaris. Du har også to valg, enten så kjemper du mot Solaris og dem går over til deg, eller så kan du behandle dem bra og dem går over til deg frivillig, ditt valg, men sistnevnte metode tar lengre tid.

Slik ser spillet ut.

 

Med tanke på at alle Solaris har egne egenskaper vil det naturligvis være behov for taktikk og strategi i kampene når du har mange Solaris. Dette skaper en god dybde til et spill som da fremdeles er under utvikling. Dette likte jeg veldig godt, men noen ganger føler jeg at enkelte Solaris var litt for såkalt «over-powered», de hadde mer krefter enn de kanskje burde.

Det gir også god variasjon når du både kan bruke dine Solaris og din karakter når du kjemper mot andre spillere og/eller Solaris. Du må da bytte mellom deg og dine Solaris og må ofte tenke taktisk for å ikke tape kampen.

Overraskende nok er også spillverdenen i seg seg ganske stor, ikke veldig stor, men i forhold til en del andre early access-spill som også befinner seg i en stor verden er verdenen i Moonrise allerede stor og fyldig. Det krever veldig mange timer å få skaffet mange Solaris og få utforsket en del, noe som selvfølgelig er positivt.

Musikken kunne dog vært en del bedre da musikken ble ofte repeterende og slitsom å høre på. Det grafiske har en egen sjarm, men jeg skulle gjerne sett flere grafikk innstillinger, generelt flere innstillinger i menyene.

I kamp.

Konklusjon

Til å være et early access-spill er Moonrise absolutt spillbart, men det kunne godt trengt enda mer innhold, mer variasjon og bedre musikk. Jeg ser for meg at Moonrise kan bringe mange timer med gode spillopplevelser når spillet er ferdig utviklet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s