[Forhåndstitt] Valhalla Hills

Valhalla Hills er et Settlers-lignende real-time strategi-spill. Spillet er i early access på Steam som betyr at spillet fremdeles er i utvikling hos utvikleren Funatics der Daedalic Entertainment er utgiveren. Så hvordan er egentlig Valhalla Hills? Det får du vite i denne sniktitten.


Til tross for at Valhalla Hills fokus er på gameplay så har spillet en historie og som du kanskje allerede har gjettet baserer spillet seg på vikinger. Døde vikinger har kommet seg til Azgards dører og kommet seg inn til Valhalla. Odin derimot er i dårlig humør og vil ikke slippe de døde vikingene inn i Valhalla. Odin er irritert på sønnen Leko som heller vil leke med klosser enn de gale tingene som Vikinger gjør. Han bestemmer seg for å sende Lego til eksil under jorden og utnevner ham som Gud. Leko bestemmer seg for å sette hans konstruksjons ferdigheter til god bruk og lede vikingene tilbake til Valhalla. Dette er absolutt ikke noe særlig god historie, men den gjør likevel nytte av seg.

Så din jobb er å lede vikingene på tvers av ulike øyer gjennom magiske portaler til de når portalen på toppen av et fjell som fører dem tilbake til Valhalla. Dette var min hovedoppgave og kalrte jeg dette ikke feilet jeg spillet og jeg måtte prøve på nytt. Ikke at oppgaven er komplisert å forstå, noe jeg synes ikke den var, men det er ikke bare-bar eå fullføre den.

Spillet har en valgfri tutorial som jeg anbefaler deg å spille gjennom. Ikke fordi at spillet er veldig vanskelig og komplisert, noe det absolutt ikke er i noe form ,men det gir deg fremdeles gode kunnskaper til hva som som kan være det enkleste for spilleren i-stedet for å plage i timevis med avansert tenkning. Du vil kanskje føle at tutorialen er ensformig og ikke lærer deg noe, som burde fikses til den ferdige versjonen, men jeg anbefaler å likevel spille gjennom tutorialen.

Du starter din spillet på en liten øy med kun et begrenset antall av vikinger du kan kontrollere og svært få ressurser. Trenger du flere vikinger trenger du bare å be himmelen slippe ut flere vikinger slik at vikingene faller ned til deg. Din første oppgave er å bygge en vedhogger hytte og deretter kommer en av dine vikinger til å starte å hogge ved. Tre er en meget viktig ressurs som er svært nødvendig i nesten hele konstruksjonen.

Du kan også lage hytter for vikingene å leve i. Når tid går vil du etter hvert lære flere forskjellige mulige måter å bygge veier som gjør det raskere og enklere for vikingene å komme seg rundt. Etter å ha lært noen av disse grunnleggende ferdighetene er det på tide å hoppe inn i den magiske portalen for å ta turen til neste øy.

Med den første øya ferdig og du hopper over til den andre øye er det er her moroa virkelig begynner. Fra den andre øya er portalene bevoktet slik at du må trene vikingene i krigskunst for å beseire gudene for å få innpass. Alternativt kan du gå for en fredelig alternativ ved å tilby ofre via altere til gudene. Dette høres kanskje mulig vis komplisert ut, men når du spiller Valhalla Hills selv vil du mest sannsynlig oppleve det som veldig enkelt.

Jo lenger du kommer deg i spillet jo flere ting du låser opp og spillet og spillet bare fortsetter å gi deg ulike alternativer og verktøy. Det er lurt å lage en jeger og n fisker for å ha tilrettelagt mat når de sultne vikingene kommer . Andre alternativer åpne opp for deg, senere som en inkludert militærleir, altere, varehus, bryggerier, kjøpmenn i tillegg til våpensmeder .

Valhalla Hills tar i stor bruk av tilfeldig genererte omgivelser.Øyene endrer seg gradvise mens du spiller, men er likevel skreddersydd til den enkelte spiller Omsider nær slutten de gjør bruk av 24 ulike typer terreng og 25 ressurstyper som resulterer i et stort utvalg av øyer. Dette vil helt sikkert vil være mye mer av når spillet er ferdig, men dette gjør at jeg sjeldent som den samme øya.

Konklusjon

Jeg er virkelig imponert etter min tid med Valhalla Hills så langt. Det er klart at utviklerne hos Funatics vet hva de gjør og spillet har fått en strålende start. Det vil være interessant å se hvor godt det gjør i Early Access, men jeg vil bli svært overrasket om det ikke blir et sterkt fellesskap av spillere når spillet er offisielt lansert.. Hvis du er en fan av sanntids strategi, byggesjangeren og spill som The Settlers så bør du definitivt sjekke ut Valhalla Hills.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s